d e r g i b i   1 0   y a ş ı n d a  

  Ana Sayfa | Editörden | Hakkımızda | Bize Yazın | Blog | Linkler Üye olun! 
Dergibi.com - ISSN 1303-6211    
• YAZARLAR  

Bugün:

DERGİBİ YAZARLARI
Yazıyorum, öyleyse varım!
Melih Bayram Dede
Karanlık Oda
Ferhat Ünlü
Sevgilim Hayat
Fadime Özkan
Mutsuzluk Oyunları
Ömer Sercan
Bilir Kişi
Hüseyin Akın
Mürekkep Lekesi
Suavi Kemal Yazgıç
Yazgı
Özlem Albayrak
Beriki Taraf
Orhan Karagöl
Söz Misali
Ali Ömer Akbulut
Mavi Kalem
Mehmet Aycı
Seyr-ü Sefer
Sefer Kayaoğlu
Vesselâm
Kâmil Doruk
Cem Vefa


Ayrıntılar için
hemen tıklayın!


KİTAPLIK
Kız Kardeşim İçin, Jodi Picouli
Türk Kadın Tarihine Giriş, Necati Gültepe
Türkiye’deki Almanya - 1914-1918- Almanya’nın Türkiye’deki Kültürel Etkinliği ve Robert Bosch, Prof. Dr. Rifat Önsoy
Şehname'nin Türk Kültür ve Edebiyatına Etkileri, Dr. Bekir Şişman - Dr. Muhammet Kuzubaş
Meşe Fısıltıları, Oruç Aruoba
Mektuplar 1, Friedrich Wilhelm Nietzsche - Çeviren: Sedat Umran
Mektebin Bacaları, Nurettin Durman
Hiç, Carmen Laforet
Düş Gören Defter, Hayrettin Orhanoğlu
Çağdaş Yorumbilim Kuramları, Prof. Dr. Osman Bilen
Daha fazla kitap için tıklayın!

YAZIYORUM ÖYLEYSE VARIM
Melih Bayram Dede
MELİH BAYRAM DEDE
editor@
dergibi.com

Ülkücüler Metal Fırtına’nın rövanşını alıyor!

Metal Fırtına kitabının hem ABD hem de Türkiye’de oluşturduğu fırtına yeni bir “Kasırga” doğurdu. Bir psikolojik harekât unsuru olarak algılanan ve “Bu kitabı kim yazdırdı?” sorusu çevresinde farklı cevapların döndüğü kitap çok konuşuldu. İçinde bulunduğumuz günlerde etkisini azaltsa da konuşulmaya ve okunmaya devam ediyor. Peki neden Metal Fırtına, “Kasırga” yarattı diyor ve “Kasırga”yı tırnak içine alıyorum?

Cevabı az sonra: Metal Fırtına’da, ABD Türkiye’yi kolay sayılabilecek bir operasyonla işgal ediyor, Suriye’den girip, Ankara’yı biraz dağıtıp, Taksim Meydanı’na ulaşması uzun sürmüyordu. Kitabın en çok eleştirildiği yanı da buydu zaten. ABD, Türkiye’yi bu kadar kolay işgal edebilir miydi? Türk Hava Kuvvetleri, ABD uçakları ülkemiz semalarında kanat çırparken neredeydi? Türk ordusu bu kadar zayıf mıydı?

Bu sorular kafaları kurcalarken, Türkiye’nin ABD tarafından bu kadar kolay işgal edilebileceğini ürkütücü bir senaryo ile işleyen kitabın, Türk halkı üzerinde bir moral çöküntüsü yaratmayı amaçladığı konuşuldu. Gerçekten de kitabı okuyanlar şöyle bir durup düşündüklerinde bu kitabın, ABD’nin Türkiye’den daha güçlü olduğu ve Türk ordusunun o kadar da bel bağlanacak kadar “kahraman” olmadığı düşüncesine kapıldılar içten içe. Yazarlarının amacı iddia ettikleri gibi, bir moral çöküntüsü yaratmak olmasa da, sonuçta böyle bir netice de oluştu.

Türk tarafında, bu tür eleştiriler yoğunlaşırken, Türklerin ülkeleri işgal edilmesine rağmen ABD’de atom bombası patlatacak kadar ileri gitmeleri “müttefik”imizi oldukça kızdırdı. Hatta bir akıl oyunu olan diplomasinin neferleri bile bu senaryoyu gerçek zannedip heyecana kapıldılar. Bir kitap, diplomasiyi bile bu kadar etkiliyorsa, kafalarda aslında sağlam bir stratejinizin olmadığı düşüncesi oluşabilir.

Şimdi sıkı durun: Hem Türk hem de ABD tarafını kızdıran Metal Fırtına’dan sonra, nur topu gibi bir “Metal Fırtına”mız daha oluyor. Bu kez “fırtına” değil, daha güçlü bir “kasırga” söz konusu olan. Eğer yapılan, romanlar aracılığıyla psikolojik savaşa katkıda bulunmaksa, adı “Amerika Bizimdir – Türklerin Amerika’yı İşgali: Bıyıklı Kasırga” olan yeni kitap, bu katkıyı yapacak gibi görünüyor. “Kod Adı: Viyana III” olan senaryo bir şekilde, ABD’nin Türkiye’yi işgal ettiği Metal Fırtına kitabının bir rövanşı niteliğinde. Kitabın yazarları Erdoğan Ekmekçi ve Adem Özyol, rövanşı almak için değişik bir yol seçmiş ve “kara mizah” yapmış.

Akis Kitap yetkilileri, “Politik Bilim Kurgu” olarak tanımladıkları bu kitapta, Türk halkına biraz moral vermeyi amaçladıklarını belirtiyor: “Romanda bunu işlemek istedik. Türk halkına moral vermek istedik. Dünya devletleri arasında hep ezilen hep itilip kakılan bir millet olarak bizim aydınlık ilerimiz için böylesine moral veren, güç veren ve kendimize ayna tutan kitaplara ihtiyacımız var. Kitap Amerika'nın Türkleşmesi kadar kendimizin yanlışlıklarını da sorgulayan bir eser. Burada yaptıklarımızı Amerika'da yapıp işlerin ters gitmesini anlattık. Neleri düzelttiğimizde bizimde düzeleceğimiz var bu romanda.”

Uzaylıların devreye girmesiyle İstanbul Ülkü Ocakları Başkanı Ahmed Arkabahçeli yeni ABD Başkanı oluyor. ABD Başkanı Arkabahçeli, ilk iş olarak ABD'nin ülke dışındaki bütün askerlerini geri çekiyor, fakir ülkelerin borçlarını siliyor. Bu da yetmiyor, Türkiye'ye on trilyon dolar karşılıksız yardımda bulunuyor. Başında bir Türk'ün bulunduğu ABD'nin resmi dili de Türkçe’dir artık. Tüm televizyon kanalları Türkçe ve İngilizce yayın yapıyor, gazeteler Türkçe ve İngilizce basılmaya başlıyor.

Beyzbolun adı çelik çomak sporu olurken, ABD bayrağında da değişiklik yapılıyor, bayrağa üç hilal takviyesi yapılıyor! Beyaz Saray'ın adı değiştirilip, Türk bayrağının renklerine uygun olarak ismi, Kırmızı Beyaz Saray olarak değiştiriyor. Bina bu isme uygun olarak da kırmızı ve beyaz renklere boyanıyor.

Ramazan ve Kurban bayramlarıyla birlikte 23 Nisan, 29 Ekim, 19 Mayıs ve 30 Ağustos'ta Amerika'da ulusal bayram olarak kabul edilmiştir.

Çoğunluğu Türk kökenli olduğu bilimsel açıdan da ispatlanan Kızılderililer de unutulmamıştır. Washington D.C.’ye dev bir kızıl derili anıtı dikilerek katliam için özür dilenmiştir. Hayatta kalan Kızılderililere de savaş tazminatı ödenmişti ve Türkçelerini düzeltmeleri kararlaştırılmıştır.

Ülkücü kahramanlar da unutulmaz. Abdullah Çatlı ve Alparslan Türkeş gibi Türk büyüklerinin heykelleri bütün eyaletlerde şehir merkezlerine dikilir.

Sokaklarda ve maçlarda satılan hot dog yasaklanmış onun yerine kokoreçi teşvik edici yasalar çıkartılmıştır. Özgürlük anıtına bıyık takılır! ABD'de çok şey değişmiştir. Yine de sanki tüm bunlar henüz sadece başlangıç gibidir. Sanki fırtına öncesi sessizlik vardır Amerika’da…

Beyaz Saray'da Clinton'la Monica'nın aşklarına sahne olan Başkanların mekanı Oval Ofis'te çiğ köfte partileri düzenlemek ve tavanına çif köfte yapıştırmak, CNN'de kaynana Semra tarzı yarışmalar yayınlamak gibi bir çok ilginç olayın yer aldığı kitap, önümüzdeki günlere damgasını vuracak!

29 Mart 2005

• Yazarın diğer yazıları...

Yeni Şafak Pazar'a ne cevap verdik?
Zaman Kitap'ın sorularına verdiğimiz cevaplar!
Mor Taka sordu, ben cevapladım!
Ekşi Sözlük'çüler, ifade özgürlüğünü her önüne gelene bok atmak sanıyor!
Nobel için daha fazla çamur atman lâzım!
Cosmopolis, Sevim Gözay, Sex And The City ve Ally McBeal...
Fransız tatil köyünde Fransız kaldım!
Artık gitmeliyim!
Taşra Edebiyat'ın ardından neler yazmıştım
Ülkücüler Metal Fırtına’nın rövanşını alıyor!
Edebiyatın internetteki izdüşümü
Bahaeddin Özkişi'nin kim olduğunu Dergibi okurları biliyor!
Cihan Aktaş’tan Mary Wollstonecraft’a
Flora Tristan’ı İngiliz parlamentosuna sokan Türk kim?
Matrix yeniden yüklenemedi!
Irak halkı özgürleştiriliyor!
Mesnevi okumadıysan, konuşmayalım!
İnternette kağıt yayıncılığı ve interaktivite
İnternet yayıncılığında nitelik sorunu
Kadın egemen toplumda yaşamak!
İnternet kağıt tüketimini azaltır mı?

| geri dön |

| yazdır |

| favorilere ekle |

| yukarı |



BLOG DERGİBİ ÜYE GİRİŞİ
Kullanıcı Adı:
Parola:
Beni hatırla Yeni Üye Kaydı
Parolamı Unuttum
Oturumu Kapat
Blog Dergibi'ye giriş

  Ana Sayfa
  Kitap
  Dosya
  Röportaj
  Şiir
  Şiir Okulu
  Çeviri Şiir
  Öykü
  Haberler
  Deneme
  Yazarlar
  Dergiler
  Eleştiri
  Polemik
  Ajanda
  Gezi Notları
  Anketler
  E-Posta Grubu
  E-Kart
  Sohbet Odası
  Arşiv
  Blog Dergibi
  Arama Servisi
  Medya Dünyası

ARAMA SERVİSİ
Web Dergibi'de

KİTAP ARAYIN!



Yüklemede bir sorunla karşılaşırsanız, buraya tıklayarak "toolbar"ı bilgisayarınıza indirip kurabilirsiniz.


Alexa Rating

Bazıları ışığın, bazıları gölgenin peşine düştü. - T. S. Eliot

 Ana Sayfa | Editörden | Hakkımızda | Bize Yazın | Blog | Linkler Künye | Basın Odası | Reklam | Sponsorluk 


Dergibi'nin içeriği, 5846 Sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu ile korunmaktadır. Site içeriği, kaynak gösterilmeden kullanılamaz. Dergibi tüm katılımcılara açıktır. Ürün göndermeden önce Katılım Şartları'nı okuyunuz. Her türlü yazışma için Mesaj Formu kullanılmalıdır.

© 1999 - 2000 - 2001 - 2002 - 2003 - 2004 - 2005 - 2006 - 2007 - 2008 - Her hakkı saklıdır. - Dergibi
Blog Dergibi / Melih Bayram Dede / TechnoLogic / Medya Dünyası / GebzeRehberi.com / Yeni Şafak Bilişim / Sosyal İm / Flash Oyun / Nitro Model Hobby